Nagrade i priznanja TELFOR 2016

Nagrada “ILIJA STOJANOVIĆ” za najbolji naučni rad

U znak sećanja i poštovanja dela prof. dr Ilije Stojanovića, prvog i dugogodišnjeg predsednika Programskog odbora TELFOR-a, Upravni i Programski odbor TELFOR-a ustanovili su NAGRADU “ILIJA STOJANOVIĆ” ZA NAJBOLJI NAUČNI RAD NA TELFOR-u.

Nagradu „Ilija Stojanović“ dodeljuje Programski odbor, na osnovu obrazloženih predloga recenzenata radova, koordinatora sekcija, predsedavajućih sesija i članova Programskog odbora. Nagradu može dobiti samo rad koji je prihvaćen i referisan na TELFOR-u. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Nagradu “Ilija Stojanović” za najbolji naučni radf rad na konferenciji TELFOR 2016 dobili su autori

Nebojsa Stojanovic, Fotini Karinou, Cristian Prodaniuc, Zhang Oiang,

za rad (10.2/TELFOR 2016)
„Timing Recovery in High-Speed OAM-4 Transmission  Systems"


Nagrada “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora

Porodica Mirčevski je predložila, a Upravni i Programski odbor TELFOR-a su prihvatili i ustanovili nagradu “Blažo Mirčevski” za najbolji rad mladog autora, u znak sećanja i poštovanja stručnog i naučnog dela Blaže Mirčevskog, diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Nagradu dodeljuje poseban žiri sastavljen od predstavnika porodice Mirčevski i predstavnika Programskog odbora TELFOR-a. Kao eventualni kandidati za nagradu mogu biti predloženi autori mlađi od 30 godina, pod uslovom da su prvi autori prihvaćenih radova i da su lično referisali svoj rad na TELFOR-u. Predlagači mogu biti recenzenti radova, koordinatori sekcija, predsedavajući sesija, članovi Programskog odbora i članovi žirija. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Nagradu “Blažo Mirčevski” za najbolji rad MLADOG AUTORA na konferenciji
TELFOR 2016 žiri je dodelio

VUKU BATANOVIĆU

za rad (9.34 / TELFOR 2016)
„Sentiment Classification of Documents in Serbian: The Effects of Mophological Normalization“, autora Vuka Batanovića i Boška Nikolića.


Studentske nagrade “Ilija Stojanović”

TELENOR fondacija dodelila je nagrade “Ilija Stojanović” za najbolje studentske radove, prezentirane u Studentskoj sekciji na  TELFOR-u 2016  (uručene na danu ETF u Beogradu 2016 godine).

Nagrade su dobili studenti:

Ana Z. Bogdanovič, Andrija Z. Gajić, Elektrotehnički fakultet Beograd, za rad 11.1/16
„Labview aplikacija za upravljanje Lego Mindstorms robotom pomoću Microsoft Kinecta“

Nada Janković, Elektrotehnički fakultet Beograd, za rad 11.5/16
„Razvoj sistema za elektronsko glasanje i implementacija korišćenjem Laravel tehnologije“

Miloš Đ. Ćapin, Elektrotehnički fakultet Beograd, za rad 11.10/16
"Mikrotalasni rekonfigurabilni filtar propusnik niskih učestanosti ili opsega učestanosti"